ФА"Въжички" вдигна на крака журито на "Богородична стъпка"

Публикувано на 15.08.2012

ФА"Въжички" вдигна на крака журито на "Богородична стъпка"
Ансамбъл „Въжички” при Народно читалище „Просвета-1892” Стралджа се завърна със специален плакет „Богородична стъпка” от VІІ Национален тракийски фолклорен събор Стара Загора. Това е поредната награда за майсторството на танцьори, певци и оркестранти от Стралджа. Представяйки своята танцова програма с пищните стралджански народни носии момичетата и момчетата от ансамбъла  вдигнаха на крака журито с председател  проф.д-р Елена Кутева. В проведения по-късно разговор  на Мария Толева, зам.кмет и председател на читалище ”Просвета-1892”,  големия приятел на Стралджа и почитател на фолклорното изкуство  на самодейците от общината Крум Георгиев, член на Международната академия за традиционно изкуство и носител на световен „Оскар” за фолклор, потвърди възхищението на фолклористите от представянето на „Въжички”. В състезанието с над 3500 участници стралджанските танцьори са отличени със специален плакет „Богородична стъпка”.

Свои участници на  старозагорския фолклорен събор изпратиха и читалищата от селата Палаузово, Войника, Поляна и Воденичане.
В събота кукерите  от читалище”Просвета” Стралджа ще вземат участие в V фестивал на българската фолклорна носия „Скок във времето” – Жеравна.
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg